ANWB-Streetwise

Remmen op de Esdoornlaan

ANWB Streetwise

 

 

Op 29  en 30 oktober en 1 november 2018 komt de ANWB met een spannend nieuw verkeersprogramma bij ons op de scholen.

ANWB Streetwise leert kinderen van groep 1 t/m 8 door het oefenen met praktijksituaties beter om te gaan met het huidige verkeer.

VVN-afdeling Harmelen en de schoolleiding vinden het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en bieden de kinderen graag ANWB Streetwise aan. 

ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen:8

1 Toet toet

Bij groep 1 en 2 staan het herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken centraal. Daarnaast leren de kinderen waarom het zo belangrijk is om een kinderzitje en de autogordel te gebruiken. Bij deze jongste kinderen voert de eigen leerkracht het programma uit.

2 Blik en klik

Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een autostoel in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektro-auto.

3 Hallo Auto

Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 op de openbare weg (wel afgezet) over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijderstoel van een ANWB rijlesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een gordel en kinderzitje/zitverhoger komt in deze les aan bod.

4 Trapvaardig

Trapvaardig tenslotte traint de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

De instructies worden door professionele instructeurs van de ANWB gegeven. Na afloop van ieder onderdeel wordt er een groepsfoto gemaakt.