Septembermarkt

Geinteresseerd bezig zijn

Septembermarkt

 

​Belangrijke datum: 1 september 2018

 

 

 

 

Ieder jaar staat Veilig VerkeerNederland afdeling Harmelen op de septembermarkt. Wij staan op de Kerkweg ter hoogte van de bushalte. Veelal is er een speciaal programma.

Zoals een kantelsimulator, het landelijke BOB-campagneteam, een reactietester, fietscontrole, campagneteam 'Meldpunt Veiligverkeer',campagneteam 30/60 km

1. Een botsing met een auto met een snelheid van 50 km/uur zal meestal grote gevolgen hebben. Om het effect te laten zien heeft de afdeling hiertoe een DEMONSTRATIE gehouden. Uit een hijskraan kwam een auto in vrije val in botsing  met de grond bij pakweg de genoemde snelheid. Het publiek kon met eigen ogen zien wat de gevolgen waren van een frontale botsing tegen bijv. een boom. Het corps van de vrijwillige brandweer van Harmelen heeft aan de demonstratie meegewerkt en laten zien hoe ze het wrak in de praktijk opensnijden met speciaal hiervoor ontwikkeld gereedschap.  De hijskraan werd ter beschikking gesteld door Kraanverhuur Woerden en werd bediend door de bekende Harmelenaar Jan Peters. De auto’s kwamen van autobedrijf Middelweerd. Rijplaten en zand ter bescherming van het wegdek werden verzorgd door Van Schaik Grondverzet.       

2. Op 7 september 2013 was er het volgende programma Fietscontrole: De heer Bert Knijff van de vroegere fietsenwinkel is, i.s.m. Leewis Tweewielers uit De Meern, heeft een aantal fietsen gecontroleerd. Hij was in de kraam aanwezig van 10.00 – 12.00 en van 13.00 – 16.00 uur. Zeker als de herfst  begint is het nuttig om te rijden met een  technisch in goede staat verkerende fiets. Die verhoogt zonder twijfel de verkeersveiligheid. De controle is gedaan aan de hand van de fietscontrolekaart van VVN die ook gebruikt wordt bij de fietscontrole van de kinderen bij hun fietsverkeersexamen.  

3. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu is een actie begonnen tegen het te hard rijden binnen de bebouwde kom. VVN geeft daar handen en voeten aan. Het VVN-campagneteam ‘30km/60km’ is aanwezig geweest.

4. Veel  marktbezoekers worden gevraagd om een quiz in te vullen over diverse onderwerpen.   Heeft u een klacht of opmerking over een onveilige situatie bij u in de buurt dan kunt u daarvan een melding maken bij Meldpunt Veilig Verkeer. Dat kan via www.meldpuntveiligverkeer.nl  U krijgt beslist antwoord.   Veel mensen komen die dag met vragen over verkeerssituaties in het dorp die zij als onveilig beschouwen. Meesstal gaat het over te hard rijden door automobilisten. Er onstaat vaak een levendige discussie.